Wednesday 7 January 2009

Central Saint Martins


Danes officially začenjam predpriprave za CSM. Usmerjam energijo, pišem, sestavljam, pripravljam sketch books, portfolio, paperwork... Upam da me naslednje leto ob tem času več ne bo v Sloveniji, ampak there, v centru sveta, kjer se dogaja, kjer NASTAJAJO trendi, in ne sledijo.
Vmes upam, da bom tudi srečala Romana Abramoviča, ki se bo navdušil nad mojim delom in mi ponudil štipendijo. No, saj ne rabi biti Roman, lahko bi tudi bil Janez Škrabec. Za njega vsaj vem da je svetovljan, prijazen, in kar me je najbolj pritegnilo, izredno lepo oblečen. Gospoda Škrabca sem imela čast spoznati na Unicefovi dražbi dizajnerskih punčk iz tekstila. Bil je tam, v brezhibno krojeni obleki (custom made, bi rekla) iz plemenito svetlikajoče volne (bi rekla tudi z dodatkom svile), roza svileni srajci in matching roza kravati. Saj vem, sliši se kot: pa sej ma samo navadno moško poslovno obleko...ampak ne, dragi moji, ne, ni bilo tako videti. Medtem ko so ostali šugrdadiji izgledali kot avtobusni kondukterji iz socijalističnih časov, gospod Škrabec je blestel kot na modni reviji. Kot paradni lipicaner ki se ga celo Kraljica ne bi sramovala. When I say impeccable taste, I mean mr Škrabec now.
Pa še edini je imel nasmeh na licu, tak prisrčen, iskren, topel. The cheapest accessory, but HONEST and REAL.


11 comments:

  1. Poslji link do tega posta Skrabcu and you never know - you just might get yourself a sugar daddy!
    Sicer pa, 6 words: Royal Academy of Fine Arts, Antwerp. Tu sta se kalila Martin Margiela in Dries van Noten, need I say more? Sodi med top 10 fashion design sol na svetu, pa se cost of living je bistveno nizji kot v Londonu. Last but not least, bos pa se dovolj blizu, da bom lahko s stevilnimi narocili posredno pomagala financirati tvoj studij!

    ReplyDelete
  2. la poulette- sugar mama?;)
    vidis vidis, kje so moji mozgani?;)

    ReplyDelete
  3. pikica pejt...mi boš tapiokin puding skuhala, ko bom prišla na obisk. pa upam, da bom do takrat uspešna mlada pisateljica in prevajalka, da bom prispevala kak cukrček na tvoj bančni račun

    ReplyDelete
  4. Ja, pa na poti v Antwerpen se ustavi še pri meni (v Dojčlandu) in mi prodaj kakšno od tvojih D-Torb...

    ReplyDelete
  5. lahko ti kaksno posljem kvecjemu, d-torbe so by the way nelin dizajn, jaz pa oblikujem lustne pokrove za te torbe...

    ReplyDelete
  6. Sem preverila, ja. Tvoj ta zadnji pokrov (slika na blogu) mi je bil sploh všeč. Sploh si ne upam vprašati (iz recesijskih razlogov), koliko torba stane?

    ReplyDelete
  7. torba stane 300 eur.
    moji pokrovi pa 50 eur.(toliko jaz dobim, ne vem tocno kok je cena v trgovini, zihr visja, lahko pa narocis preko mene,heheh)
    ja recesija je kaj cemo...;)
    tisto kar si predvidevam videla na mojem blogu je pa moja grafika, tudi na textilu, ni pokrov.je stara slikica, grafiko sem pa podarila prijateljici.

    so pa pokrovi ful ful lepi, igrala sem se z crnim tiskom na crni podlagi...:)

    ReplyDelete
  8. Erm... :oops: (ne bom izdala, koliko sem do sedaj največ porabila za torbico) ... Ko bom vsaj malce obogatela, se ti javim.

    ReplyDelete
  9. hehehe glede na to da rada nakupujes v H&M (sem lih prebrala na tvojemu blogu;), si predstavljam...;)
    moras razumeti da so torbe izdelane v sloveniji, in ne na kitajskem, zato je taka cena. slovencki ne delajo za pest riza, zaenkrat. je pa zato vrhunsko izdelana torba, da ne govorim sloh o funkconalnosti. neli si je s to torbo prisluzila celo presernovo nagrado. (neli, kok bos ponosna name za tak PR;)
    moji pokrovi so pa unikatni izdelki, handprinted by mself, in bi lahko bli se drazji, samo nisem mela srca..:)

    ReplyDelete
  10. Ma ja, čeprav sem po horoskopu škrt, si kdaj privoščim kaj umetniškega za večje dnarce, čeprav redko. Glavno je, da mi je zadeva pri srcu in tvoje grafike (zgoraj) so mi čisto preprosto všeč, pika. Problem ni v ceni, problem je v tem, da zadnje čase kot freelancerka ne zaslužim tako krasno, da bi si kar izpolnila to željo. Ampak, ko bom, se javim :-)

    ReplyDelete
  11. razumem razumem, tudi jaz sem freelance artist in je vcasih to vprasanje prioritete kaj si bos privoscil, ali hrano, dizajnersko torbico, ali sliko, ali placal kredite....
    pa se damn recesijA HEHEH
    jaz mam tudi fetish na lepe in unikatne handmade stvari in ce mi je nekaj zelo vsec si to kupim (pol pa trpim cel mesec lacna:))
    me pa zelo veseli da so ti vsec moje grafike!
    lp

    ReplyDelete