Saturday 17 January 2009

Rembrandt in Zagreb




Danes sem preživela dan v Zagrebu. Po dolgem času... Z Mushijem sva se odpravila na fantastično postavljeno razstavo Rembrandtovih bakropisov v Muzeju za umjetnost i obrt (tema v prostoru, osvetljeni majhni formati/originali znotraj ogromnih črnih paspartujev pričarajo videz optičnega lebdenja v prostoru, čarobna igra senc na grafikah zaradi kota osvetlitve in rahle zmečkanosti papirja...) Rembrandta seveda ni potrebno hvaliti, but I was really really deeply impressed. Nad filigransko natančnostjo, nad intimnostjo malih formatov, najbolj pa nad superb karakternimi portreti beračev, temačnih avtoportretov, in zmagovalna dva: moškega in ženske ki lulata!! Mr Rembrandt je pokazal tudi smisel za humor. Vredno ogleda!
Svoj izletek sva dodatno začinila z shopingom autentičnega- izvorno hrvatskog proizvoda: Kravate seveda! Mushi je nor na super dizajn in oblačila (who could blame him, sej živi z mano:)), tako da sem ga peljala v Croata trgovino (specijalizirani samo za kravate, made by and in Croatia, no chinese industries, please.) Me very proud to be croatian, heheh.
Samo so res najlepše kravate do zdaj ki sem jih videla in to rečem kot oblikovalka:)

6 comments:

  1. Aaaaaaa, you lucky bastards - U SAW THAT !!;) In Mushi, mmmm, i can just see him knocking us down with his sexy new tie! ;)

    ReplyDelete
  2. tačke stran!:)
    že vidim da bom morala odganjati mrčes v 4ki:)

    ReplyDelete
  3. haha, jaz ti bom pomagala odganjati tisti mrčes! ;)

    ReplyDelete
  4. but not with YSL rouge darlin, that will distract even mushi....:))))

    ReplyDelete
  5. hmmm, so i'll just have to buy dior then :)))

    ReplyDelete