Sunday 11 January 2009

Darling, I will miss you big time!


Today I got an email from my dearest hubby dear and flatmate Kate. She wrote: " I am leaving the family home. I have decided that my mind, body and spirit want to return to the land of my birth."
That is Australia, my dearest readers.
She went there for a month to visit her friends and family after a couple of years of living in Ljubljana.
I must say I feel devastated because I never had such an excellent flatmate, actually, she became my family, my sister, one of my closest friends in this country. Together we lived a life of two foreign girls, who tried to blend into the slovenian society, culture, and especially birocracy.
Not an easy life, I can tell you. Especially if your family lives in another country,or worse, another continent...you only can stick to your friends when the times are hard for the soul.
I knew it was even harder for her to blend in than for me. I knew she was not really happy in this country, although she's tried really hard.
I can't believe she's not gonna be living with me any more. No morning yoga together, no soya latte's together, no confidential talks about worries, problems, project, art and life...
I love this girl so much...
I am actually crying as I am writing these lines....

11 comments:

  1. I'm actually just having my eyes all wet too ... Kate is not coming back!!

    Well, but as long as she's happy that's all that matters ... no place like home.

    We're with you!

    ReplyDelete
  2. oh, kako žalostno, kate je bla pa res kul punca. samo štekam, zakaj je šla nazaj. sem pa ravno včeraj saši razlagala, kako se mi zdi, da si se ti zelo zblendala s slovenskim okoljem, še saša je rekla, da tebe sploh ne dojema kot hrvatice. čeprav vem, da si imela kdaj slovenije poln kufer.
    in ni lahko, ko ti kdo, ki si ga imel res rad, oddide iz lajfa.

    ReplyDelete
  3. girls - i would stay downunder too - hmmm, compared to Slovenia ?!?

    ReplyDelete
  4. I am also pretty upset.....I will miss her and hope no venomous animal gets her down under....

    ReplyDelete
  5. jaa kate je mela tezjo pot, vsaj glede jezika...
    vsekakor pa zaradi mentalitete slovencev, prevec razlike..ni mogla vcasih in velikokrat ni razumela zakaj...:(
    bi najrajsi sla kar za njo v australijo...

    ReplyDelete
  6. Nič za slabo vzet moj komentar, ampak kaj tolk žalite Slovenijo? Hrvatje imate to v krvi, pa čeprov vas ni malo, ki tu veliiiiko boljse živite in ste sprejeti, za razliko od vaše drage Hrvaške.Birokracija pa je del vsake države in ej, problemi taki in drugačni tud. Premal potujete zares, da bi vedli kako je tu zlo dobr in kaj je zarees slabo. Ljudje so pa povsod mešani, ne morte tkole žalit. Res se dogaja, da samo tisti, ki imajo prepolno rit vsega dobrega in preveč pohlepa v sebi, lahko takole krivijo vse okoli, le sebe nikoli.
    lp, tina

    ReplyDelete
  7. tina, jaz ne zalim slovenije, sem zelo hvalezna in zadovoljna z bivanjem v njej, zato tudi zivim v njej. kvaliteta bivanja je se posebej razlog zakaj sem se odlocila ziveti tukaj.
    lahko pa recem da vem kaj pomeni za tujca boriti se z birokracijo,vem kaj pomenijo spremenjeni zakoni ki jih prinasajo desnicarske vlade, ker sem sama dala cez te stvari.lahko bi ti povedala kar dolgo zgodbo kako so me tretirali na razlicnih uradih.... je tezje kot marsikje drugje, slovenski zakoni so manj prijazni in to ne samo do balkancov, do vseh tujcev nasplosno in to se bojo strinjali vsi tujci ki sem jih imela priloznost spoznati v tej drzavi, in lahko recem da sem jih veliko spoznala, prijateljevala in tudi zivela z njimi.
    mene osebno tudi veliko stvari zmoti v hrvaski zakonodaji, politiki in vsesplosnem vdusju ki trenutno vlada, zato sem tudi sla iz nje in tudi odkrito govorim o tem problemu.
    mene ni sram da sem hrvatica ampak sem ponosna tudi kot slovenka.
    mesanost je se najmanjsi issue, kvecjemu pomanjkanje mesanosti. jaz osebno bi bla se bolj vesela da je slovenija prepolna razlicnih kultur in ras...
    kar se pa tice potovanj, ne poznas me, sem ze kar nekaj sveta videla..

    ReplyDelete
  8. meni se ne zdi, da bi kdo tule kaj zalil, poznam na primer punco, slovenko, ki je zivela 4 leta v avstraliji, pa se na ene stvari ni navadila, in je prisla nazaj v slovenijo. dom bo vedno dom, samo nekateri se kdaj boljse pocutijo kje drugje. vsaka drzava ima pa svoje minuse in pluse. in kot tujec gres veckrat skozi neumne situacije, vem iz lastne izkusnje.

    ReplyDelete
  9. lilika moja, se strinjam..
    mah ko se oglasajo kar eni ljudje ki ne vejo ozadja zgodbe ki jo ima kate, ali pa jaz, in kar posplosujejo in mecejo v isti kos...
    razumem da je folk obcutljiv na hrvasko-slovenske zdrahe (kar je politicno napumpano,of course), sam v tej zgodbi se ne gre za to.

    ReplyDelete
  10. Boga Davorka, žalostna zaradi Kate, drugi pa kar nekaj o žaljenju.
    Dav, head up, now you have another reason to visit australia ;)
    Li

    ReplyDelete
  11. dont have much to say... you know if you will miss kate you can walk two streets up for a 3.2% milk coffee with brown sugar...

    ReplyDelete